Giriş linki değişti diye 2 saat eski hesabıma giremedim - arşiv bağlantısı sorunu

BonusAvcisi

New member
Geçen cumartesi gece bi garip olay yaşadım arkadaşlar, belki sizin de başınıza gelmiştir diye paylaşmak istedim. Hem gülün hem dikkat edin yani.

Olay Nasıl Başladı​

Akşam 9 gibi Elitsbet'e girecektim, bildiğiniz normal rutinim. Ama site açılmıyo dedim, tamam biliyosunuz zaten bu sitelerde giriş adresi değişiyor falan. Google'a yazdım "elitsbet yeni giriş" diye, çıkan ilk linke tıkladım. Site açıldı ama bişeyler garipti yani. Tasarım aynıydı ama bi eski gibi geldi bana.

Neyse kullanıcı adımı şifremi girdim, giriş yapamadım. Dedim ya unuttum galiba (ki 15 yıldır aynı şifreyi kullanırım ben her yerde ahah kötü alışkanlık). Şifremi sıfırla dedim, mail gelmiyo. 10 dakika bekledim yine mail yok.

İşin İçinden Çıkamadım Bi Süre​

Canlı desteğe yazdım, baktım cevap vermiyolar. Normalde Elitsbet destek hızlıdır ya, 2-3 dakikada dönüş yaparlar. Ama bu sefer 20 dakika oldu cevap yok. O zaman bi şüphe düştü içime.

Adres çubuğuna baktım bi daha dikkatli, domain farklıymış lan. Yani Elitsbet'in eski adresiymiş bu, arşiv gibi bi şey kalmış ortada. Aktif site değil yani ama görünüyor işte sayfalar falan.

Doğru Adrese Nasıl Ulaştım​

Sonra aklıma geldi, cep telefonuma bildirim geliyodu hep siteden. Telefonumu açtım, eski bildirimlere baktım. Ordan doğru linki buldum. (Bazen teknoloji cahili olmak iyidir ya, bildirimleri silmemişim meğer hepsi duruyomuş ahaha)

Doğru adrese girince 10 saniyede hesabıma girdim tabi. Baktım bakiyem de duruyodu yerine, 340 TL falanmış kalmış. Bi rahatladım yani.

Dikkat Etmeniz Gerekenler​

Şimdi burdan çıkarılacak dersler var:

• Google'da ilk çıkana tıklamayın direkt, domain adresine dikkat edin
  • Sitenin kendi bildirimlerini açık tutun, ordan güncel linke ulaşılıyo
  • Ya da mail grubuna kayıt olun, yeni giriş adresleri ordan geliyor
  • Telegram kanalları var bu sitelerle ilgili, ordan da takip edebilirsiniz

Ben 2 saat uğraştım boşuna yani. Elitsbet'in eski arşiv sitesine girmeye çalışmışım. Hesap bilgileri de farklı veritabanında kalmış galiba, ondan giriş yapamadım.

Sonuç Olarak​

Şubat 2026'da bu iş daha da karıştı bu arada, çünkü adresleri çok sık değiştiriyolar artık. Ama mantık basit: her zaman sitenin kendi iletişim kanallarından güncel linki alın. Üçüncü parti sitelerden link aramayın yani.

Bi de şunu fark ettim, doğru siteye girince sayfa açılma hızı çok daha hızlıydı. Demek ki o eski arşiv siteler yavaş sunucularda duruyo, belli oluyo aslında dikkat edince.

Neyse arkadaşlar siz de dikkat edin, belki bi gün işinize yarar bu bilgi. Hele bi de içinizde para varken böyle bi durumla karşılaşırsanız panik yapmayın, doğru adresi bulun sakin kafayla.

Geri